8 grunner til at en F150 rister ved akselerasjon + fikser | Truckomize (2023)

Noen F150-eiere kan merke at lastebilen deres rister når de akselererer. Det kan fremstå som en vibrerende eller gysende følelse som blir stadig mer merkbar når du trykker på gasspedalen.

Dette kommer til å være svært bekymringsfullt for alle, men den gode nyheten er at det meste av tiden, hvis din ford f150 grøsser ved akselerasjon, kan du fikse det.

Hvorfor rister Ford F150 min ved akselerasjon?

Det er flere grunner til at gysingen kan være:

 1. Hjul og justering
 2. Motorfeste
 3. Tennplugger
 4. Drivstoffinjektorer
 5. Overføring
 6. Vakuumslange
 7. Bremsecaliper

Det første trinnet er å forbli rolig og gå gjennom en sjekkliste for å utelukke ting bit for bit. La oss starte med de vanligste årsakene og hvordan du kan fikse dem.

Hvorfor en F150 grøsser ved akselerasjon

Det kan starte som et enkelt problem som fører til et større problem hvis det ikke løses raskt nok. Jo raskere du kommer til kilden til risting og skjelving, jo bedre. Dette er en vanlig sjekkliste som de fleste mekanikere og erfarne lastebileiere bruker.

1. Hjul og justering

Noe av det første du bør gjøre er å sjekke og se om dekkene er godt festet til hjulene. Pass på at de også er balanserte. Et løst dekk kan forårsake risting under akselerasjon og kan føre til ulykker hvis det ikke fikses.

Ikke glem å sjekke mutterne på hjulet. Hvis de ikke er skikkelig trukket ned på hjulet, kan noen ha løsnet over tid.

Hjulet vil ha en vinglete følelse, og etter hvert som din F150 akselererer og øker hastigheten, vil skjelvingen og skjelvingen bli mer voldsom.

Slik fikser du det:

 • Se etter løse muttere og trekk til.
 • Hvis ristingen skjer etter at nye dekk er installert, må de ubalanserte dekkene fikses av en dekkinstallatør. De vil montere dekket på en balanseringsmaskin for å fikse feilen. De kan også inspisere hjulet.

2. Motorfeste

Hvis din Ford F150 grøsser når du akselererer, kan motorfestene noen ganger ha skylden.

Motorfester er ansvarlige for å holde lastebilens motor festet til kjøretøyets ramme. De isolerer også de omkringliggende motordelene fra ristingen en motor gjør, slik at passasjerene ikke føler vibrasjonene fra motoren når den går.

Når motorfestene er skadet eller ødelagt, holdes ikke lenger motorens vibrasjoner under kontroll.Ristingen vil bli merkbar, og kan bli verre ved akselerasjon, fordi motoren må jobbe hardere.

Hvis du ikke får fikset motorfestene, kan det føre til at andre deler av motoren svikter.

Slik fikser du det:

 • Vurder slitasje ved å sjekke boltene som holder festene på plass. Noen ganger kan det være ett skadet motorfeste, andre ganger kan det være alle festene. Sjekk deretter gummien som holder de to metallfestepunktene sammen. Hvis boltene er løse, stram dem. Hvis gummien er sprukket eller svampete, kan det være på tide å erstatte den. En lastebilmotor er stor og kan kreve en jekk og treklosser for å se etter ødelagte motorfester eller andre tegn på slitasje. En annen måte å sjekke er å se etter overdreven bevegelse rundt motorfestene mens en venn gir motoren turtall.
 • Du må kanskje bytte ut motorfestene. Hvis det kommer overdreven risting eller klunking fra under panseret mens du akselererer og motorfestene ser ut til å være skadet, kan det være på tide å bytte ut motorfestene. Å bytte ut motorfestene kan koste omtrent $600 til $700 pluss arbeidskraft.

3. Tennplugger

Hvis motorfestene ikke har noen problemer, sjekk deretter tennpluggene. Pluggene er avgjørende for å holde motoren i gang jevnt og forhindre at motoren brenner ekstra drivstoff. De er små metallbiter som settes inn i motoren for å gi gnisten som trengs for å antenne drivstoffet.

Når tennplugger blir slitt eller skadet kan det føre til feiltenning. Det kan også forårsake økt vibrasjon i kjøretøyet, spesielt når F150 akselererer.

Tennplugger bør inspiseres og skiftes med jevne mellomrom. vanlig anbefaling er å bytte dem hver 30 000 miles.

Slik fikser du det:

 • Sjekk tennpluggene umiddelbart. Ta dem ut og se etter innskudd. Hvis den ser svart eller skitten ut, må den kanskje rengjøres eller skiftes ut. Se på pluggledningene og sørg for at de heller ikke er skadet. Når du inspiserer tennpluggene, se etter et for stort tennplugggap, fordi det kan føre til at tennspolen tennes feil og svikter.
 • Installere nye tennplugger er en bedre idé. Noen foretrekker å prøve å rengjøre tennpluggene for å se om de fortsatt fungerer, men det er lurt å erstatte dem ved å kjøpe nye tennplugger. Hvis du er usikker på hvilken du skal kjøpe til din F150, sjekk bruksanvisningen din eller kontakt en bilbutikk.

Selv om det kan være billigere å bytte tennpluggene selv, krever det vanligvis erfaring og dyktighet for å gjøre det riktig. Husk at det kan ta flere timer å fullføre.

Praktisk tips:Har du hørt omFord F250 death wobble?

4. Drivstoffinjektorer

Drivstoffinjektorer spiller en viktig rolle, de leverer nødvendig blanding av drivstoff og luft til motoren. Over tid kan de bli skitne. Når injektorene er defekte eller skadet, kan det påvirke dreiemomentet og få F150 til å riste og grøsse mens du akselererer.

Det er noen måter å avgjøre om drivstoffinjektorene er skyld i risting når du akselererer. Du kan lytte etter visse klunkelyder og se etter risting når du trykker ned gasspedalen. Eller de kan testes med maskiner.

Motoren har en intern diagnostikk om bord som kan sende en rekke feilkoder til en leser. En tekniker kan koble motoren til en kodeleser, eller du kan kjøpe en. Kodene vil avsløre om drivstoffinjektorene, eller andre deler av motoren, ikke fungerer som de skal.

Slik fikser du det:

 • Rengjør drivstoffinjektorene. I de fleste tilfeller foretrekker folk å få de skitne injektorene renset. Dette vil være mye billigere enn å erstatte dem. Rengjøring av injektorer kan koste rundt $50 til $80. Hvis du vil prøve å rengjøre drivstoffinjektorene selv, sørg for at du har riktig utstyr.
 • Bytt drivstoffinjektorer hvis injektorene ikke kan rengjøres eller er skadet, kan det hende at de må skiftes. Prisanslag for F150 drivstoffinjektorutskifting kan være hvor som helst mellom $950 til $1500 pluss lønnskostnader.

5. Skadede ledd

Hvis det ikke er noen av de ovennevnte, er det på tide å sjekke akslene og U-leddene, for når de blir skadet, kan din Ford F150 gyse når du akselererer.

Selv om drivakselen er fin og stram når du inspiserer den fra under lastebilen, kan det likevel være lurt å se nærmere på U-leddene i enden av akselpunktene.

Hvis drivakselen og U-leddene ser fine ut. Dobbeltsjekk akslene. Det er vanligvis to aksler som kobler forhjulene og bakhjulene til lastebilen. Hvis de blir bøyd eller bulkete, vil det forårsake vibrasjoner og risting som øker i intensitet når du akselererer.

En annen måte å sjekke for å se om drivakselen, akselen eller U-leddene er feil, er å se etter eventuelle vibrasjonsendringer basert på hvor tung lasten er. Hvis vibrasjonen øker eller avtar med endringer i belastningsmengden, påvirkes akslene og U-leddene. Hvis det ikke endres, kan det være motorrelatert.

Slik fikser du det:

 • Inspiser U-ledd og aksler; en visuell inspeksjon er kanskje ikke nok! Det kan hende du må fjerne drivakselen og se nærmere på U-leddene. Det er viktig å sjekke fettheten mellom U-skjøtene og sjekke om de er tørre eller slitte. Mens du sjekker leddene, inspiser akslene nøye og se etter eventuelle bulker eller bøyninger som kan forårsake problemer. Legg merke til enhver vingling med rattet, fordi dette kan være en annen indikator på en bøyd aksel.
 • Skift ut leddene ved å fjerne boltene og mutrene fra enden av drivakselen, og fjern deretter selve akselen. Skjøtene vil forbli festet til drivakselen. Spray WD-40 på skjøtene på enden.
 • Etter at du har fjernet U-skjøtene, rydder du opp i endene til de er fine og blanke. Installer deretter de nye leddene. Du bør se en forbedring i risting etter at leddene er erstattet. Hvis en mekaniker gjør det i en butikk, kan det koste alt mellom $300 og $500 pluss arbeidskraft.

6. Overføring

Transmisjonen er en viktig del av motoren til din F150, den endrer girene og overfører motorens kraft til hjulene. Det er to forskjellige typer girkasser: automatisk og manuell. Automatgir gjør jobben på egenhånd, mens manuelle girkasser er avhengige av føreren.

Hvis det er noen problemer med girkassen, kan det føre til at F150 rister under akselerasjon og andre motorproblemer.

Hvis lastebilen kjører høyere turtall enn den normalt gjør ved lavere hastigheter, er dette et stort varseltegn. Du kan også høre en høy lyd mens du akselererer. Hvis dette skjer, kan det være på tide å ta en titt på overføringen.

Slik fikser du det:

 • Kontroller og skift ut væsker. Transmisjonsvæske er avgjørende for at den skal gå jevnt og effektivt. En skitten transvæske kan forårsake problemer. Sjekk væsken og legg merke til fargen. Hvis den er rosa, er den sannsynligvis fortsatt bra. Hvis det er brunt, er det på tide med en endring: For å skifte væske, slipp pannen og bytt filter. Når pannen er av, se etter eventuelle tette linjer og fjern tettene hvis det er noen. Fjern eventuelle metaller på magneten i pannen. Hvis det er store metallbiter, betyr det at noe har gått i stykker inne i girkassen.
 • Ikke glem å fylle den med frisk væske. Sjekk lastebilmanualen for riktig type væske hvis du er usikker eller spør din lokale bilverksted.
 • Sjekk overføringen. Du trenger kanskje en tekniker som kan koble kodeleseren til motoren og kjøre diagnostikk for å se om det er et problem med girkassen. Eller du kan få en mekaniker til å se på delene og teste girkassen.
 • Bytt ut deler/gir hvis det er feil på bestemte deler av giret. Det kan være billigere å erstatte visse deler i stedet for å kjøpe en helt ny girkasse. Hvis hele girkassen er berørt, er det best å kjøpe og installere en ny girkasse. Kostnaden for å erstatte en transmisjon kan være omtrent $2000 til $3000 pluss arbeidskraft.

Hvis du ønsker å bytte ut girkassen selv, sørg for at du har riktig utstyr for å løfte transmisjonen trygt ut av lastebilen uten at den faller eller glir. Siden overføringer kan være kompliserte, ville det være ideelt å ha en tekniker tilgjengelig for å hjelpe deg med denne oppgaven.

7. Vakuumslange

F150-motoren skaper et vakuum når den er i gang. Vakuumet må kontrolleres nøye med flere slanger for at motoren skal gå jevnt. En revet eller frakoblet vakuumslange kan forårsake en luftlekkasje som fører til at ulike sensorer blir forvirret, dette kan forårsake feiltenninger og tilbakeslag.

Husk at hvis det er en feiltenning som forvirrer sensorene, kan en kodeleser brukes til å finne kilden.

Slik fikser du det:

 • Sjekk slangene for å sikre at de er koblet til uten rifter eller sprekker i dem.
 • Fjern den skadede slangen og installer nyheter. Utskifting med sterkere silikonslanger gjøres vanligvis som en løsning.

8. Bremsecaliper

Bremsecaliperen holder bremseklossene og skyver dem mot rotoren for å få kjøretøyet til å stoppe. Hvis det er problemer med noen av kaliperne, kan det føre til problemer med at lastebilen stopper ordentlig.

Selv om det er sjeldent, kan en fast bremsekaliper få en Ford F150 til å grøsse når du akselererer til hastigheter på 40 til 50 mph, og det kan forverres når du blir raskere.

Rattet kan også riste, spesielt ved bremsing. Et annet tegn på at det er bremsekaliperen er en brennende lukt når lastebilen stopper.

Slik fikser du det:

 • Kontroller bremsekaliperen ved å fjerne dekket og hjulet og deretter inspisere bremsekaliperen.
 • Hvis bremsekaliperen må skiftes ut, må du fjerne de defekte klossene og kaliperen. Det er å foretrekke å bytte ut putene når du bytter kaliper.
 • Hvis du setter brukte puter tilbake på lastebilen, kan det føre til at kaliperen griper seg igjen. Hvis du foretrekker å få en mekaniker til å gjøre det for deg, kan det koste alt mellom $700 og $1500 pluss arbeidskraft.

Hvorfor en F150 rister ved bremsing

Hvis du merker at rattet ditt eller hele F150 rister mer mens du trykker på bremsen, kan det skyldes:

 • Bremse rotorer:Slitte bremseklosser vil få kjøretøyet til å riste når det berører rotorene. Putene kan også feste seg til kaliperen og forårsake risting. Bremsesystemet må inspiseres og eventuelt skiftes ut for å løse problemet.
 • Feil på guidepinnen:Bremsekaliperne har styrepinner som hjelper dem å bevege seg fritt. Når styrepinnene svikter, får bremseklossene ujevn kontakt med rotorene, noe som også kan forårsake fastklemte kalipere. Kontroller styrepinnen og skift den ut om nødvendig.
 • Hjullager:hvis hjullageret er problematisk kan det føre til problemer med styring og bremsing. Inspiser alle hjulene og bytt dem om nødvendig.
 • Dårlig justering:En dårlig justering kan påvirke dekkene og forårsake problemer ved bremsing. Å gå til en butikk og gjøre en justering bør løse dette problemet.
 • Opphengsskader:Når fjæringen er skadet, kan det merkes ved bremsing. Inspiser fjæringssystemet under lastebilen og bytt det ut om nødvendig.

Hvorfor en F150 rister på tomgang

Hvis du legger merke til at din F150 errister mer når den går på tomgang, så kan det være forårsaket av:

 • EGR-sensor sitter fast: Når EGR-sensoren er skitten eller skadet fører det til at EGR-ventilen forblir åpen. Ventilen og sensoren må rengjøres med et climtool eller skiftes ut for å rette opp dette problemet.
 • Feiltenning:En feiltenning i motoren kan føre til mer motorvibrasjoner og risting, spesielt under tomgang. Å adressere kilden til en feiltenning vil løse dette problemet.
 • Defekte eller skitne plugger:Hvis tennpluggene er skitne eller slitte, kan det forårsake feiltenninger som fører til risting i motoren. Nye tennplugger må installeres.
 • Eksos: Hvis lyddemperen eller eksosanlegget er skadet, eller har en lekkasje, vil det oppstå økte vibrasjoner og risting ved tomgang. Lyddempersystemet må kanskje skiftes for å fikse dette problemet.

Konklusjon

Jeg håper denne korte guiden har hjulpet hvis F150 din rister når du akselererer. Jeg har notert ned de vanligste årsakene til at dette kan være tilfelle, men for full åpenhet kan det være noe annet.

Men i de fleste tilfeller hvor en F150 grøsser ved akselerasjon, vil disse 8 problemene vanligvis være hovedårsaken.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated: 22/08/2023

Views: 6140

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.