8 medisinske og atferdsmessige årsaker til hunderystelser og skjelvinger (2023)

En veterinær forklarer hvorfor været ikke alltid har skylden.

avColleen Stinchcombe

Oppdatert

28. april 2023

8 medisinske og atferdsmessige årsaker til hunderystelser og skjelvinger (1)

8 medisinske og atferdsmessige årsaker til hunderystelser og skjelvinger (2)

8 medisinske og atferdsmessige årsaker til hunderystelser og skjelvinger (3)

del artikkelen

Kjæledyret ditt vil at du skal lese nyhetsbrevet vårt. (Så gi dem en godbit.)

Når du begynner å riste eller skjelve, er det vanligvis en kilde du kan peke på - du er kald, du er bakfull, eller du er i ferd med å holde en stor presentasjon og du er supernervøs. Lave temperaturer og høy angst kan forklare hvorfor hunden din skjelver også, men det er også mer alvorlige årsaker til bekymring. Vi ba en veterinær og en atferdsekspert liste opp de vanligste årsakene til hundeskjelvinger, fra sesongmessig stress til dødelige sykdommer.

Hunden din fryser

Noen hunder som "Chihuahuaer er kjent for å skjelve og skjelve," sier Dr. Sara Ochoa, en veterinær vedWhitehouse Veterinærsykehus. "De har en tendens til å alltid være kalde og vil ha et teppe å kose seg med." Hvis du mistenker at hunden din løper kulere enn andre raser, kan du gjerne bruke den som en unnskyldning for å sette dem i koselige gensere.

Relatert artikkel

10 gensere hunden din kan trenge denne vinteren — virkelig

Som Amy Poehler og Maya Rudolph sier, det er "sweata weatha" - for valpen din også.

Hunden din har ørebetennelse

"Hvis du merker at kjæledyret ditt plutselig rister mye på hodet, kan en ørebetennelse være skylden," sier Dr. Ochoa. Denne oppførselen kan være kombinert med en funky lukt som kommer fra ørene deres, gul utflod, rødhet i øregangen og hevelse i det ytre øret. Fordi det indre øret er det som holder deg (og dyrene) balansert, kan hunden din også gjøre en merkelig hodetilt, frem og tilbake øyebevegelser, og ellers virke ubalanse og ukomfortabel. Hunder med floppy eller hårete ører, som Cocker Spaniels, Basset Hounds og Old English Sheepdogs, er mer utsatt for øreinfeksjoner. Så, er hunder med grovt beskårne ører, som dessverre er tilfellet med noen Pit Bulls og Dobermans. Hvis hunden din gjør noe av det ovennevnte, bestill en veterinæravtale fordi den vil trenge aktuelle antibiotika for å rydde opp i infeksjonen.

Hunden din er redd eller stresset

Hunder blir skremt akkurat som oss mennesker, og skjelver når de er redde. Noen årsaker er ikke overraskende, fra fyrverkeri til en bil som plutselig slår tilbake. Noen hunder er også barereddav nye ting, mennesker og steder. En ny redningshund trenger spesielt tid til å tilpasse seg sinnye omgivelser— Det mest kjente for deg, som å sprenge AC på en varm dag, kan være helt skremmende for en hund som aldri har hatt slike moderne bekvemmeligheter. Vær tålmodig med dem; Å forstå hvor de kommer fra kan også gi mening om deres risting.

Relatert artikkel

Smerter i øret: Hva du bør vite om øreinfeksjoner hos hunder

Hunder er spesielt utsatt for ørebetennelse. Her er hva du bør se etter.

Hunder med en ekte angstlidelse vil også riste ofte (og ofte ukontrollert). Tegn på at det ikke bare er en situasjonsbetinget eller miljømessig trigger som får hunden din til å skjelve inkluderer tempo, overdreven pesing, sutring og besettendeslikker leppene og potene. De kan også enten stenge, fryse av frykt eller febrilskprøve å rømme. ENsertifisert atferdsekspertkan veilede deg gjennom treningsteknikker for å dempe hundens angst. Du bør alltid bruke alle treningsmuligheter først, men hvis hunden din ikke gjør fremgang etter måneder med arbeid, snakk med veterinæren din ommedisin mot angst.

"Hvis du allerede aktivt trener hunden din til å takle stressfaktorer, bør du vite at når den når den fryktelige risting-/skjelvingsfasen, er du langt forbi trøstepunktet deres," sier Lauren Novack, en hundeatferdskonsulent. påAtferdsveterinæreri NYC. Hvis du prøver å venne hunden din til ukjent terreng eller omstendigheter, må du ta det i små skritt som er behagelige for den. "Du bør aldri ta en hund på tur som stopper i sporene deres, stikker halen, prøver å komme seg unna og rister - det er en veldig, veldig redd hund. Målet er ikke,Jeg skal plassere deg utenfor og du skal takle det. Du må være veldig proaktiv med treningen deres - du vil at hunden din skal delta i sosialiseringen deres."

Relatert artikkel

8 tips for å hjelpe en engstelig hund

Enkle måter å roe valpens nerver på.

Hunden din er spent

Risting av spenning kan virke villedende like, men er mindre bekymringsfullt. Hunden din kan riste (og sutre og tisse) når du kommer hjem fra jobb fordi den bare er rettferdigså glad for å se deg. Å bli like begeistret - som du tydeligvis er - vil bare forsterke denne oppførselen, så hvis du føler at hunden din blir for opparbeidet eller trenger å holde seg rolig av medisinske årsaker (den har hjerteproblemer, kommer seg etter operasjonen eller er skjør lille senior), prøv å få komme og gå til å slappe av. Så vanskelig dette enn kan være, ikke anerkjenne hunden din når den er i denne vanvittige tilstanden. Vent til de roer seg for å gi dem den hengivenheten de søker.

5. Hunden din har valpesyke

Det første tegnet på valpesyke - et dødelig virus - er utslipp fra øyne og nese, så det er ikke alltid lett å diagnostisere tidlig. Det som følger erhoste, feber,diaré, ogoppkast. Så kommer shakene. Når sykdommen utvikler seg, angriper den sentralnervesystemet og hunder begynner å vise nevrologiske symptomer som ukontrollerbare muskelrykninger, kramper oganfall. Distemper er en del av en valps kjernesett medvaksiner, så det er mest sett hos veldig unge valper som ikke har fått alle skuddene sine ennå.

Relatert artikkel

Hva er hundesyke?

Lær tegn og symptomer på dette farlige patogenet.

"Valpesyke er så alvorlig fordi det ikke er noe som kan behandle denne sykdommen. Vi kan vanligvis bare gi støttende omsorg, sier Dr. Ochoa. "Med disse hundene som er så unge, kan immunsystemet deres ikke fullt ut hjelpe dem med å bekjempe denne sykdommen, og det er vanligvis dødelig. Hvis ikke, forårsaker det nevrologiske problemer, hvorav mange ikke er reversible." Det er også svært smittsomt, så hvis du har adoptert en valp fra et krisesenter som ikke rutinemessig vaksinerer kull, få valpen sjekket ut av veterinæren din ASAP.

Hunden din spiste noe giftig (eller føler seg syk av en annen grunn)

Hvis kjæledyret ditt er vaksinert og skjelver uten rim eller grunn, kan det ha svelget engiftig mat,anlegg, ellerhjem/plen kjemikalie- fra sjokolade, druer ogxylitol(vanlig i tyggegummi og bakevarer) til frostvæske og gjødsel. Kvalme og reisesyke kan også få en hund til å riste. Som kan smerte - dyr ofteikke vis smertetil det er for mye å tåle (det er en overlevelsesmekanisme), så risting kan lede deg til noe annet som kan skje med hundens helse. Ikke vent på at ristingen avtar; bestill en time med veterinæren din eller ta turen til legevakten hvis hunden din ikke kan slå seg til ro.

Hunden din har generalisert tremorsyndrom (GTS)

Raser som er spesielt utsatt for GTS inkluderer maltesere, pudler, West Highland White Terriers og andre hunder med hvit pels - det har til og med blitt kalt "den lille hvite shaker-sykdommen" - men enhver hund kan bli rammet. Tilstanden er forårsaket av betennelse i lillehjernen, den delen av hjernen som styrer koordinasjonen og regulerer frivillig muskelbevegelse. Årsaken til GTS er fortsatt ukjent, men det antas å være en autoimmun sykdom siden den reagerer på steroidbehandling. Igjen, se veterinæren din hvis det ikke er en åpenbar grunn til at hunden din skjelver.

Relaterte artikler

 • Trenger hunden din angstdempende medisiner?

  Hvordan takle hundeangst - fra trening til medisinering.

 • 10 måter å lindre hundens irriterende leddgiktsmerte

  Dr. Kathy Davieds sine tips for behandling av vonde ledd – fra medisiner til massasjer.

 • Jepp, hundens leker kan være giftige

  For det første er mange tennisballer for kjæledyr lastet med bly og arsen.

 • Kaldt vær er nemesis av hundepoter. Slik hjelper du

  Vi må alle øke vår fuktighetsgivende lek om høsten og vinteren.

 • 6 grunner til at hunden din kaster opp

  Og hvordan hjelpe dem til å føle seg bedre raskt.

 • Den skremmende sannheten om forfrysning av hunder

  Jepp, alle advarslene moren din ga deg som barn gjelder også for hunden din. Lær hvordan du holder valpen trygg i kulden.

 • hund
 • valp
 • hundens helse
 • ny hund
 • hundens oppførsel

8 medisinske og atferdsmessige årsaker til hunderystelser og skjelvinger (34)

8 medisinske og atferdsmessige årsaker til hunderystelser og skjelvinger (35)

8 medisinske og atferdsmessige årsaker til hunderystelser og skjelvinger (36)

Colleen Stinchcombe

Colleen Stinchcombe bor i nærheten av Seattle, WA, hvor hun jobber som forfatter, redaktør og innholdsstrateg. Hennes to redningsunger skulle ønske hun var en profesjonell ballkaster.

Colleen Stinchcombe
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated: 08/11/2023

Views: 6361

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.