Hvorfor skjelver hunden min? 8 mulige årsaker (2023)

Det kan være spenning, et snev av angst eller noe mer alvorlig. Her er hvordan du kan finne ut hva som skjer med valpen din.

Hundene våre er våre konstante, og uten tvil våre beste, følgesvenner. Noen aspekter vedhundens oppførseler lette å tolke, som den glade halen når du samler båndet før du drar ut på tur. Men for hver hundeeier som har blitt forsikret om at dereshunden stirrer på demav en god grunn er det en som lurer på: Hvorfor skjelver hunden min? Kan de skjelve av hundeangst eller skjelve pgahund depresjon? Ingen vil at hunden deres skal være bekymret, og et symptom som skjelving eller skjelving kan i noen tilfeller være grunn til bekymring. Men hvis du merker at hunden din rister, er det første du må gjøre å undersøke konteksten.

"Å lese hundens kroppsspråk og ta situasjonen i betraktning hjelper vanligvis å finne ut hva som forårsaker skjelvingen," sier Nicole Fulcher, DVM, assisterende direktør for Animal Medical Center of Mid-America i St. Louis, Missouri. Ofte er det ingen grunn til bekymring, men det er alltid verdt å ringe veterinæren din hvis du virkelig er bekymret eller hvis ristingen er langvarig. Her er de viktigste årsakene til at hunden din kan skjelve - og hva du bør gjøre. Mens du er i gang, vil du også lærehva hundens ansiktsuttrykk betyr.

De viktigste årsakene til at hunden din skjelver

1. Hunden din skjelver av begeistring

"Mange ting som får hunder til å riste er ingen grunn til bekymring - de kan riste av alle slags årsaker," sier Rachel Barrack, DVM, grunnlegger av concierge-praksisen Animal Acupuncture i New York City. «Glede og spenning er en stor en. Å se deg gå gjennom døren etter en lang dag ute er ofte grunn nok til å riste av spenning.»

Hvis du noen gang har fått noen virkelig spennende nyheter og følt den brusende, skjelvende summen av et adrenalinkick, så vet du hvordan hunden din har det. Du er kanskje mer vant til at hunden din hopper opp og ned eller bjeffer når de ser deg komme hjem, men det viser seg at mange hunder vil riste når de blir veldig begeistret, eller når de vet at noe spennende kommer til å skje – som slutten av arbeidsdagen din! Faktisk, hvis du ser mennesker skjelver litt på fredag ​​ettermiddag, er det av samme grunner. Du kan også legge merke til at hunden din får risting når du kommer hjem hvis du har vært borte lenger enn vanlig. Det er barehvordan kjæledyret ditt sier "Jeg elsker deg!"

2. Hunden din reagerer på været

Hvis svaret på "hvorfor skjelver hunden min" er det samme som "hvorfor skjelver jeg?" det må være vinter. Hunder blir kalde, akkurat som mennesker. Spesielt lekeraser har en tendens til å riste og skjelve mer enn andre typer hunder; dette skjer spesielt med chihuahuaer.

"Dette kan skyldes deres lille størrelse, så de har en tendens til å føles kaldere enn større hunder gjør, og dette kan få dem til å skjelve," forklarer Dr. Barrack. På grunn av deres lille størrelse har hele kroppen en tendens til å riste. Raser som har kort eller sparsom pels, som greyhounds og whippets, har også en høyere følsomhet for kulde og vil sannsynligvis riste hvis det er kaldt ute. Å sørge for å kle pelsbabyen i en genser eller jakke på kalde dager kan gå langt, foreslår Christie Long, DVM, leder for veterinærmedisin ved Modern Animal i Los Angeles. Den slags bekymring for kjæledyret ditt er en av deavslørende tegn på en stor hundeeier.

3. Hunden din er stresset eller trist

Hunder kan se ut til å leve lykkelige, bekymringsløse liv, men de opplever også opprivende følelser. "Risting kan også være et tegn på stress eller tristhet, men det er egentlig ingen grunn til å bekymre seg da heller," sier Dr. Barrack. "Det er helt normalt for hunden din å føle disse følelsene og skjelve eller skjelve på grunn av en av dem." For eksempel er høye lyder - torden, fyrverkeri eller bilalarmer - en vanlig stressfaktor for hunder. Noen hundeforeldre sverger tilThunderskjorterå roe valpene under slike omstendigheter, eller stole på beroligende musikk. En endring i husholdningsdynamikken, enten det er et favorittmenneske borte på en lang forretningsreise, et annet kjæledyrs død, eller et barn som har gått på college, kan få en hund til å føle seg stresset, noe som kan få dem til å skjelve. Det er signalet ditt for å begynne å dele ut kosen.

4. Hunden din har plukket opp en duft

Hunder kan også riste når de er skremt eller begeistret av andre dyr og deres dufter. "Et perfekt eksempel ville være en beagle som rister når han er på jakt, snuser dyreliv, som en vaskebjørn," sier Dr. Fulcher. "Ofte vil dyret heve hodet og vokalisere når de rister under forfølgelsen." Hundeeiere vet at hundene deres kan synge og bjeffe, men forstår du altlyder hunden din lager?

5. Hunden din er engstelig eller redd

Hvorfor skjelver hunden min? 8 mulige årsaker (1)Katarina Radonic/Getty Images

Ikke overraskende vil mange dyr, inkludert hunder, riste eller skjelve når de er nervøse og redde. Det er adrenalinrushet igjen, og som Dr. Fulcher bemerker, "det er ofte et mønster for denne typen oppførsel." Kanskje hunden din bruker litt tid på å venne seg til folk, så de begynner å riste hver gang en fremmed går forbi på tur. Det klassiske scenariet er den fryktede turen til veterinærkontoret. På en eller annen måte, bare hundervetnår du er på vei dit, i motsetning til for eksempel hundeparken. Ifølge University Veterinary Hospital i Shreveport, Louisiana, er en god måte å dempe frykten på å ta med hunden din på et veterinærbesøk som ikke involverer et skudd. Avtal å ta ham inn bare for å bli veid, klappet og sendt hjem med en godbit. For å løse et annet hundemysterium, finn uthvorfor hunden din følger degoveralt.

6. Hunden din har en underliggende medisinsk tilstand

"Det er viktig å se etter andre symptomer som sammenfaller med risting, for eksempel problemer med å spise, kaste opp eller halte," sier Dr. Barrack. "Det er en grunn til å ringe veterinæren, da dette kan indikere et mer alvorlig problem, for eksempel en anfallsforstyrrelse." Angst kombinert med forvirring kan faktisk være det førstesymptom på et anfall hos hunderfør avslørende rykninger eller risting starter. FYI, visse raser, inkludert dvergschnauzere, boksere, cocker spaniels og labrador retrievere, har en høyere forekomst av anfallsforstyrrelser eller epilepsi enn andre.

7. Hunden din har en ørebetennelse

Hvis hunden din ikke skjelver eller skjelver over hele kroppen, men du ser mange hoderistinger, bør du sjekke ørene. "Hundeeiere bør også se etter overdreven hoderisting, da dette kan signalisere ørebetennelse," legger Dr. Barrack til. Cocker spaniels, basset-hunder og golden retrievere er mer utsatt forørebetennelserenn andre raser, og som et resultat er de mer tilbøyelige til å vise den typen risting. Mens ørebetennelse hos hunder er vanlig og sjelden alvorlig, bør du ringe veterinæren din hvis du mistenker en. Behandlingen er vanligvis enkel (ofte øredråper eller et oralt antibiotikum).

8. Hunden din har det vondt

"Risting kan også være et tegn på smerte, muskelsvakhet eller noen ganger systemiske medisinske problemer," sier Gary Richter, DVM, medisinsk direktør for Holistic Medical Care og grunnlegger av Ultimate Pet Nutrition i Los Angeles. Dette er oftere tilfelle med eldre hunder, legger han til. Annenvarseltegn på at hunden din har smerterinkluderer en ukarakteristisk mangel på matlyst, klynking og tung pust. Selvfølgelig, hvis den smerterelaterte ristingen er flyktig, er det sannsynligvis ikke en stor sak. "For eksempel, hvis ristingen oppstår under en vintertur, kan årsaken være temperaturen eller isen på bakken som skader potene hans," sier Dr. Fulcher.

Det er viktig å merke seg at skjelving eller skjelving som ikke forsvinner eller påvirker en hunds daglige rutine, må håndteres raskt og vurderes av en veterinær. Husk: Du kjenner hunden din best, så hvis noe virker feil, er det en god sjanse for at det er det. Det er alltid bedre å være trygg enn å beklage, så hunden din kan riste den ut i fred!

Kilder:

TLCerda/ShutterstockThings Your Dog Wishes You Know
Rawpixel.com/shutterstock Trusted tips for å hjelpe kjæledyret ditt å leve lenger
Zivica Kerkez/ShutterstockTing du gjør som hunden din hater
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated: 30/11/2023

Views: 6357

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.