Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (2023)

Så du er her fordi du vil vite litt mer om hva du skal gjøre når du oppdager at Yorkie kaster opp. Dette kan være en alarmerende opplevelse, spesielt hvis valpen din vanligvis ikke er utsatt for hendelser som dette.

Det kan være foruroligende å se eller høre om, men du må sørge for at du vet nøyaktig hva som forårsaker Yorkie-oppkast, hvordan du behandler det, og viktigst av alt, hvordan du kan forhindre at det til og med skjer i utgangspunktet.

Denne artikkelen vil dekke alle baser, slik at du aldri vil føle deg hjelpeløs ettersom Yorkien din tydelig blir påvirket av noe. Det er bedre å lese seg opp på forhånd, slik at du alltid er forberedt!

Vi håper at Yorkien din er i orden mens du leser dette, og ikke glem at det alltid er et alternativ å ta dem til veterinæren.

Så, uten videre, la oss gå inn i artikkelen.

Hvorfor kaster Yorkien min opp? Identifiser årsaken til at Yorkie kaster opp

Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (1)

Hvis din elskede Yorkie kaster opp, kan det være veldig urovekkende, spesielt hvis du ikke vet hva som forårsaker det. Det første du vil gjøre i denne situasjonen er å prøve å identifisere årsaken.

Dette er ikke alltid lett, da oppkast kan være et symptom på noen få ting. Det kan være veldig vagt hva svaret er, så det er viktig å vite hva du bør se etter.

For å hjelpe deg med å finne ut hva som er galt med hunden din når den kaster opp, kan du faktisk finne mange ledetråder bare ved å undersøke selve oppkastet. Å analysere fargen, konsistensen og andre funksjoner ved oppkastet kan i det minste peke deg i riktig retning for diagnose.

Nedenfor vil vi fremheve noen få ting du bør se etter i Yorkies oppkast.

Klar væske

Hvis Yorkie kastet opp en klar væske, er dette normalt ikke en indikator på noe for alvorlig. Vanligvis er det spytt, slim eller til og med vann.

Generelt kan dette indikere et tilfelle av gastritt, eller irritasjon i tarmen. Dette er lett å kurere og Yorkie-en din bør komme seg raskt.

Hvitt skum

Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (2)

Hvis du oppdager at Yorkien din kaster opp og den kommer ut som et hvitt skummende stoff, betyr det sannsynligvis at mageinnholdet til den stakkars hunden din blir fullstendig utstøtt.

Hvitt skum er en blanding av magesyre og luft, og det kan tyde på pankreatitt, generell matforgiftning eller andre oppkastfremkallende tilstander.

Ufordøyd mat

Mye av tiden kan du oppleve at oppkastet inneholder ufordøyde matrester. Dette er en av de vanligste typene oppkast hos hunder, og i mildere tilfeller er det en indikasjon på en matintoleranse hunden din kan ha.

Andre ganger kan det være på grunn av blokkeringer i spiserøret, tarmkanalen eller andre medfødte tilstander din Yorkie har.

Hvis du ikke er sikker på noen matintoleranse eller allergier, bør du ta Yorkie til veterinæren for å se hva som forårsaket oppkastet.

Yellow Bile - Hund som kaster opp Gul

Hvis din Yorkie kan ha pankreatitt eller akutt gastritt, kan det være at den kaster opp en slags gallesubstans. Dette skjer når magen er tom og kun har galle i øvre del av kanalen.

Den gule gallen er annerledes enn Parvovirus-oppkast, så nedenfor hjelper vi deg å skille mellom de to.

Her er en Yorkie-artikkel du kanskje liker:Anfall hos Yorkie Terrier kan være et tegn på helseproblemer

FotoTittelKjøpe
Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (3)CESAR våt hundemat Klassisk brød i saus biffoppskrift, filetmignon, grillet kylling og porterhousebiffvariantpakke, (24) 3,5 oz. Easy Peel-brettSjekk pris
Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (4)STAMMETAVEL KHAKKET MIDDAG Voksen hermetisert myk våt hundemat-variantpakke, med kylling og med biff, 13,2 oz. Bokser (pakke med 12)Sjekk pris
Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (5)Hill's Science Diet Tørr hundemat, voksen, sensitiv mage og hud, kyllingoppskrift, 30 lb. poseSjekk pris
Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (6)Purina ONE Plus stor rase voksen hundemat tørr formel - 31,1 lb. poseSjekk pris
Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (7)Kibbles 'N Bits Minibiter for små raser Velsmakende biff- og kyllingsmaker Hundemat, 16 pund (pakke med 1)Sjekk pris

Hvordan ser Parvo oppkast ut?

Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (8)

Hvis du er en Yorkie-eier, bør du definitivt være klar over Parvovirus. Det er en infeksjon som angriper mage-tarmslimhinnen og er svært farlig for hunder. Infeksjonen kan forårsake mye diaré og oppkast samt generell ubehag for den stakkars valpen.

Faktisk kan det til og med påvirke hvordan hundens oppkast vil se ut. Selv om det er foruroligende, kan det å vite hvordan man identifiserer Parvo-oppkast betydelig hjelpe hunden din hvis den er syk.

Så, hva er annerledes med Parvo-oppkast? Vel, så uheldig som det er, vil oppkastet sannsynligvis være kombinert med blod og kan ha en brun eller i noen tilfeller sennepsgul farge.

Hvis oppkastet er gult, bør det ikke forveksles med den knallgule gallen, men i begge tilfeller er det en god idé å ta den syke hunden din til veterinæren for en riktig diagnose.

Bør jeg ta Yorkien min til veterinæren for oppkast?

Absolutt. Selv om du tror det bare kan være et matproblem, er oppkast aldri sunt og kan skade tenner og spiserørslimhinnen.

Så hver gang hunden din kaster opp og du er bekymret, er en veterinær det beste svaret. De kan hjelpe både med å diagnostisere og behandle hundens tilstand, uansett hvor alvorlig eller ikke-alvorlig den kan være.

Her er en annen Yorkie-artikkel du kanskje liker:Yorkies og sjokolade: Hva du trenger å vite – The Doggy Survival Guide

Når bør du være bekymret for at Yorkie kaster opp?

Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (9)

Å se din Yorkie kaste opp vil tydeligvis alltid være en god grunn til bekymring. I noen tilfeller er det flere indikatorer på at noe mer alvorlig er på gang.

Med de forskjellige årsakene til oppkast, kan du spørre deg selv når du bør være ekstra bekymret. I denne delen skal vi fortelle deg noen ting du bør se etter som kan indikere et alvorlig problem.

Hvis du ser noen av hendelsene nedenfor, ta med Yorkie til veterinæren så snart du kan.

Hvis Yorkie kaster opp og rister

Hvis Yorkien din kaster opp og skjelver samtidig, er dette grunn til alvorlig bekymring. Når de rister på grunn av overdreven oppkast, er det sannsynligvis på grunn av dehydrering eller tap av elektrolytt.

I dette scenariet vil du få dem til en veterinær umiddelbart, da dehydrering kan forårsake alvorlige utfall hos hunder.

Når du begynner å se blod

Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (10)

Blod i oppkastet er åpenbart aldri bra, og det er ingen sunn grunn til at det er der. Hvis du ser blod i Yorkies oppkast, kan det være tegn på parvovirus eller mer alvorlige former for gastritt eller irritasjon.

Ta dem til veterinæren for å stoppe blodtapet så snart som mulig.

Hvis ingenting du gjør ser ut til å stoppe det

Hvis du oppdager at Yorkien din kaster opp ofte, kommer du til å prøve å stoppe den på den måten du kan, kanskje gjennom trening eller ny mat. Men hvis strategiene dine ikke fungerer, ta hunden rett til en profesjonell som kan gi deg veiledning.

Når det er ledsaget av andre tegn og symptomer

Hvis Yorkien din kaster opp, er det ikke alltid et tegn på noe mer skummelt. Ofte vil årsaken være overspising eller matintoleranse.

Men når du oppdager at oppkastet er ledsaget av andre tilstander eller symptomer, bør du søke hjelp. Hvis din stakkars Yorkie skjelver, hyler, har feber eller har diaré, kan det bety en sykdom eller infeksjon.

Her er en Yorkie-artikkel du kanskje liker:Forventet levealder for Yorkie – Hvor lenge lever Yorkies? Hvordan forlenge Yorkies liv

FotoProduktnavnKjøpe
Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (11)Rachael Ray Nutrish Premium naturlig tørr hundemat, ekte kylling og grønnsaker oppskrift, 40 pund (emballasjen kan variere)Sjekk pris
Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (12)Hill's Science Diet Adult Small & Toy Breed Tørr hundemat, kyllingmel og risoppskrift, 15,5 lb. poseSjekk pris
Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (13)Royal Canin Medium Breed tørr hundemat for voksne, 30 lb poseSjekk pris
Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (14)STAMMETAVELUTVALG I SOUS Voksen hermetisk myk våt hundemat variasjonspakke, landgryte og kylling- og rissmak, 13,2 oz. Bokser (pakke med 24)Sjekk pris
Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (15)Royal Canin Small Breed Voksen tørr hundemat, 14 lb poseSjekk pris

Hundeoppkastbehandling – Hva kan jeg gi Yorkien min mot oppkast?

Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (16)

Hvis du oppdager at Yorkie kaster opp, lurer du kanskje på hva du kan gjøre for å lindre det på lang sikt. Noen ganger er oppkast ikke en engangshendelse, og du må iverksette tiltak for å sikre hundens komfort og velvære.

Det er mange ting du kan gjøre som valpens vaktmester som i det minste kan lindre noe av smerten eller ubehaget som følger med oppkastet.

Hvilke hjemmemedisiner kan jeg gi Yorkien min mot oppkast?

Parvovirus: Prøv homeopatiske hjemmehjelpstilskudd

Hvis valpen din dessverre har fått Parvovirus, lurer du kanskje på hva du kan gjøre som eier for å sette seg ned i magen. Mens hvis du har diagnosen legen din vil foreskrive medisiner, er det mer der ute du kan gjøre.

For eksempel vil homeopatiske hjelpetilskudd som Bullyade bidra til å gjenopprette hydrering og elektrolytter i hundens indre systemer.

Før du kjøper kosttilskudd for å gi kjæledyret ditt, gjør online undersøkelser om hvilke merker som er pålitelige og effektive.

Fordøyelsesbesvær: Inkluder prebiotika og probiotika i kostholdet

Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (17)

Hvis Yorkie-oppkastet ditt ble forårsaket av fordøyelsesbesvær, kan du hjelpe ved å inkludere mer probiotika i det totale kostholdet.

Prebiotika og probiotika vil stimulere veksten av gode bakterier i tarmen, bidra til å forbedre kulturen og lindre symptomer på fordøyelsesbesvær. Hvis du legger til disse kosttilskuddene til Yorkies vanlige mat, vil det forhåpentligvis få symptomene deres til å avta.

Gastritt: Hold hunden godt hydrert

Hvis du finner årsaken til at Yorkie-oppkastet ditt er gastritt, er det første du trenger å vite at hydrering er avgjørende fremover.

En Yorkie med gastritt trenger vann, siden når de kaster opp, driver de ut mange av vannlagrene sine. Dehydrering kan få alvorlige konsekvenser hvis de ikke kan få det de trenger, så sørg for at du er på toppen av vanninntaket.

Matintoleranse: Gi hunden hypoallergen hundemat

Som noen mennesker kan Yorkies utvikle allergier og intoleranser mot visse matvarer. Hvis de spiser disse matvarene, risikerer de å kaste dem opp igjen.

Hvis du ønsker å lindre disse symptomene, kan du prøve å gi hunden din hypoallergen mat. Dette vil drastisk redusere sannsynligheten for at hundens mage-tarmkanal avviser mat, noe som fører til oppkast.

Her er en annen Yorkie-artikkel du kanskje liker:Yorkies førstehjelpssett

Forebyggende tiltak

Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (18)

Nå som du vet litt mer om hva som kan få en Yorkie til å kaste opp, er neste trinn å vite hva du skal gjøre for å forhindre det i utgangspunktet.

Mens noen ganger, hvis årsaken er en infeksjon eller medfødt sykdom, kan oppkast fortsatt skje, er det mange ting du kan gjøre for å redusere eller stoppe oppkast.

Gi dem hundemat av høy kvalitet

En av de beste tingene du kan gjøre for å forhindre at hunder kaster opp, er å være nøye med maten du gir dem. Hvis du sørger for å gi dem mat av god kvalitet, er det større sjanse for at kroppen godtar det.

Når du er i butikken, ikke bare gå for nederste hylle med mindre det er økonomisk nødvendig. Du vil gå for en kibble som mange stoler på og har gode anmeldelser på nettet.

Generelt, se på ernæringsfakta fremfor alt annet. Noen ganger kan du til og med finne mat spesielt for små hunder eller hunder med visse matintoleranser!

Unngå Yorkie-uvennlig mat

Også når det gjelder kibble, bør du sørge for at du er godt kjent med hva Yorkies bør og ikke bør spise.

For eksempel bør Yorkies (og de fleste andre hunder) ikke spise sjokolade, druer, rosiner, hvitløk, løk og annen mat i disse familiene.

Tren Yorkie til ikke å spise noe de finner

Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (19)

Noen ganger kan det være vanskelig for hunder å motstå den matbiten på gulvet ved siden av spisebordet. Det er forståelig, siden menneskemat kan være en luksus for mange hunder.

Men noe som kan hjelpe oppkastproblemet er å spesifikt trene hunden din til å ikke spise hva som helst.

Riktig pottetrening og hygiene

Dette virker kanskje ikke som en åpenbar, men oppkast kan faktisk forhindres bare ved å innføre riktige vaner i hundens rutine.

Du bør pottetre valpen din tidlig og sørge for å bade den regelmessig. Det kan være en prosess å trene, men du vil ikke angre.

Hvis valpen din blir tatt vare på, vil oppkast være mindre risiko fordi de er beskyttet mot forurensning og infeksjon fra dårlig hygiene.

Så sørg for å få dem pottetrent og oppmuntre til gode baderomsvaner, samt å bade dem så ofte du kan.

Få hunden vaksinert

Yorkie kaster opp? Hva gjør du? Alt du trenger å vite om hundeoppkast - Yorkie Passion (20)

En av de beste måtene å forhindre at Yorkie kaster opp ofte, er å få dem vaksinert. Vaksinasjon kan beskytte mot oppkastfremkallende infeksjoner. Vanligvis bør du sikte på å få dem vaksinert i en alder av 5 uker.

Sove

Søvn er viktig for alt levende, da søvn er tiden kroppen restituerer seg. Sørg for at valpen din får nok søvn slik at kroppen kan jobbe med å bekjempe giftstoffer.

Her er en Yorkie-artikkel du kanskje liker:

Relaterte spørsmål

Hvordan vet jeg om hunden min har en blokkering?

Noen ganger kan det være vanskelig å si om Yorkien din opplever en blokkering i mage-tarmkanalen. Det du trenger å gjøre hvis du vil vite er å overvåke når de har avføring. Vanligvis vil en Yorkie gjøre avføring 3 eller 4 ganger om dagen.

Hvis noe endrer seg fra den vanlige rutinen eller stopper helt, er det sannsynlig at Yorkien din opplever en blokkering. Selv om det er uheldig, kan det å vite på forhånd hjelpe deg med å få den hjelpen den trenger så snart som mulig.

I tillegg, hvis de allerede kaster opp eller opplever diaré, kan dette indikere en blokkering som må sjekkes ut av en veterinær.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated: 01/11/2023

Views: 6337

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.