Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (2024)

Innholdsfortegnelse:

Etter en anstrengende treningsøkt er det normalt å føle seg ustø. Det er mange grunner til at dette kan oppstå, men det er vanligvis ikke et problem.

Likevel er det viktig å forstå forskjellen mellom normal og unormal oppførsel. Etter trening kan du riste av og til. Dette kan være et tegn på et mer alvorlig problem. Dette gjelder spesielt hvis skjelvingene vedvarer i lang tid etter trening.

Fortsett å lese hvis du ofte rister etter treningsøktene. Vi vil gå over de potensielle årsakene og hvordan du kan stoppe det fra å skje.

Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (1)

Hvis musklene begynner å skjelve, bør jeg slu*tte å trene?

Muskelfibrene dine blir mer trette og mindre effektive når du fortsetter å bevege deg eller opprettholde en posisjon over lengre tid. Dette forårsaker ustabilitet.

Vi har alle følt det på et eller annet tidspunkt: den skjelvende, skjelvende følelsen i musklene når treningen blir tøff eller du har holdt en positur (som en planke) for lenge.

Hvorfor rister musklene våre? Og bør vi være bekymret når det skjer?

Vi kommer til det første spørsmålet om et øyeblikk, men for å svare på det andre spørsmålet, er ikke muskelrystelser under trening noe du trenger å bekymre deg for - med mindre de vedvarer utenfor treningsstudioet. "Hvis en klient sa at (muskelskjelvinger) skjedde når de ikke trener, ville jeg sendt dem til legen deres," sier Christopher Gagliardi, en sertifisert styrke- og kondisjonsspesialist, ACE-sertifisert personlig trener og ACE ressurssenterleder.

Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (2)

Er det greit hvis bena dine rister?

I de fleste tilfeller er et skjelvende ben ikke et resultat av en alvorlig medisinsk tilstand. Det kan i stedet skyldes noe sånt som koffeinabstinens. Men hvis det ikke er noen klar årsak, hvis egenomsorgsstrategier ikke fungerer, eller hvis ristingen blir verre, er det best å oppsøke lege.

Beinristing kan skje av mange årsaker, alt fra restless legs syndrome (RLS) til mer alvorlige tilstander som demens. Det kan være en subtil irritasjon eller en intens opplevelse som forårsaker muskelspenninger og vansker med å gå.

Det er ikke mulig å diagnostisere årsaken til skjelvende ben basert på symptomer alene. Av denne grunn bør personer som opplever benristing snakke med en lege eller helsepersonell.

Fortsett å lese denne artikkelen for å lære om 10 mulige årsaker til beinristing.

Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (3)

Er det bra hvis bena mine rister etter en treningsøkt?

Selv om det kan føles alarmerende å oppleve muskelrystelser etter en treningsøkt, er det mesteparten av tiden helt normalt. Ufrivillig muskelristing er vanligvis forårsaket av muskeltretthet eller lavt blodsukker. Bufret.

Selv om det kan føles alarmerende å oppleve muskelrystelser etter en treningsøkt, er det mesteparten av tiden helt normalt. Ufrivillig muskelristing er vanligvis forårsaket av muskeltretthet eller lavt blodsukker.

Muskelskjelvinger etter en treningsøkt kan indikere at du rett og slett ikke er vant til intensitetsnivået til den forrige treningen, og derfor er kroppen din ennå ikke i stand til å støtte det anstrengelsesnivået uten å oppleve tretthet.

Midlene for å bevege musklene dine effektivt er gjennom forskjellige motoriske enheter, en gruppe muskler og en motorisk nerve i ryggraden som jobber sammen for å skape en sammentrekning av glatt muskel. Når du trener når du er trøtt, underernært eller anstrenger deg over evnenivået ditt, slu*tter noen av de motoriske enhetene ganske enkelt å fungere og fører til risting, som forklart av Dr. Loren G. Martin, professor i fysiologi ved Oklahoma State University, som sitert av LiveStrong.

Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (4)

Er beinristing sunt?

En og annen beinristing er sannsynligvis ingen grunn til bekymring. Men hvis skjelvingen er konstant og forstyrrer ditt daglige liv, se legen din. Se også legen din hvis noen av disse symptomene oppstår sammen med risting: forvirring.

En ukontrollerbar risting i bena kalles en skjelving. Risting er ikke alltid en grunn til bekymring. Noen ganger er det bare en midlertidig reaksjon på noe som stresser deg, eller det er ingen åpenbar årsak.

Når en tilstand forårsaker risting, vil du vanligvis ha andre symptomer. Her er hva du bør se etter og når du skal oppsøke legen din.

Skjelving kan føles som RLS. De to tilstandene er ikke de samme, men det er mulig å ha skjelvinger og RLS sammen.

Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (5)

Hvordan stopper jeg bena mine fra å riste etter knebøy?

For å slu*tte å riste i knebøy, sørg for at du er tilstrekkelig matet, hydrert og restituert for økten. Hvis du fortsatt opplever risting, bør du se etter svake muskelgrupper, ubalanser og teknikk. Som nybegynner kan du oppleve risting når musklene tilpasser seg huk.

Beinristing i knebøy er en bekymring for både nybegynnere og erfarne løftere. Hvis bena dine rister fra tid til annen, er det ikke en stor sak. Men hvis du opplever at det skjer regelmessig, kan et mer vedvarende problem indikere faktorer som begrenser knebøystyrken og -teknikken din.

Så hvorfor rister bena dine når du sitter på huk? Ben som rister i knebøy skjer vanligvis på grunn av muskeltretthet, som oppstår ved trening med høy repetisjon. Bena dine kan også riste når du introduserer nye bevegelser, løfter med dårlig teknikk eller på grunn av muskulære ubalanser. Faktorer som øker sjansen for risting blir undergjenopprettet, undermatet eller dehydrert.

På slu*tten av denne artikkelen vil du forstå hvorfor bena dine rister når du sitter på huk og løsninger for å fikse det.

Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (6)

Er det greit å riste på bena?

I de fleste tilfeller er et skjelvende ben ikke et resultat av en alvorlig medisinsk tilstand. Det kan i stedet skyldes noe sånt som koffeinabstinens. Men hvis det ikke er noen klar årsak, hvis egenomsorgsstrategier ikke fungerer, eller hvis ristingen blir verre, er det best å oppsøke lege.

Beinristing kan skje av mange årsaker, alt fra restless legs syndrome (RLS) til mer alvorlige tilstander som demens. Det kan være en subtil irritasjon eller en intens opplevelse som forårsaker muskelspenninger og vansker med å gå.

Det er ikke mulig å diagnostisere årsaken til skjelvende ben basert på symptomer alene. Av denne grunn bør personer som opplever benristing snakke med en lege eller helsepersonell.

Fortsett å lese denne artikkelen for å lære om 10 mulige årsaker til beinristing.

Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (7)

Hvorfor føles bena mine svake og skjelve etter treningsstudioet?

Konklusjonen Muskeltretthet, dehydrering og lavt blodsukker er vanlige årsaker til risting etter trening. Det kan også skje når du holder en muskel i én posisjon en stund, som under en planke. Å drikke for mye koffein før du trener kan også få deg til å føle deg nervøs eller skjelven.

Det er vanlig å føle seg skjelven etter en kraftig treningsøkt. Dette kan skje av flere grunner, men det er vanligvis ikke en grunn til bekymring.

Likevel er det viktig å vite forskjellen mellom hva som er normalt og hva som ikke er det. I noen tilfeller kan risting etter at du har trent tyde på et mer alvorlig problem. Dette gjelder spesielt hvis skjelvingene fortsetter lenge etter en treningsøkt.

Hvis du er tilbøyelig til å skjelve etter treningsøkter, les videre. Vi vil undersøke mulige årsaker og måter du kan forhindre at det skjer.

Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (8)

Hvorfor føles bena mine som gel etter trening?

Det er normalt å oppleve litt forbigående sårhet etter en anstrengende treningsøkt. Forsinket muskelsårhet (DOMS) er en normal inflammatorisk respons på trening og kan være forårsaket av mikroskopiske rifter i musklene du trener. DOMS bør bli bedre med hvile innen et par dager.

30. desember 2019 kl. 10:56. m. | Oppdatert 30. desember 2019 kl. 10:56. m.

Spørsmål: Jeg liker å trene og opplever ofte at jeg har muskler som føles som gelé etter en hard treningsøkt. Skader jeg meg selv når jeg trener til det punktet, eller er det bare en del av muskelbyggingsprosessen?

Det er normalt å oppleve litt forbigående sårhet etter en anstrengende treningsøkt. Forsinket muskelsårhet (DOMS) er en normal inflammatorisk respons på trening og kan være forårsaket av mikroskopiske rifter i musklene du trener. DOMS bør bli bedre med hvile innen et par dager. Smerter og andre symptomer som varer lenger enn det kan tyde på en skade, og du må kanskje oppsøke legen din.

Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (9)

Hvordan fikser du Jello-bena?

Hvordan kurere og forhindre Jelly Legs Walking: Hvis du ikke føler deg for svimmel (et vanlig symptom på angst), prøv å gå en tur. Lukk øynene: Hvis du har litt svimmelhet som fører til en svak benfølelse, lukk øynene en stund så lenge det er trygt å gjøre det.

Angst, til tross for hva mange tror, ​​har faktisk en "nyttig" hensikt. Mens angst kommer med mange vanskelige symptomer, signaliserer den også til kroppen din når du bør være redd (når "fight-or-flight"-responsen din skal aktiveres). Denne fysiologiske reaksjonen oppstår når en skadelig hendelse, angrep eller trussel oppfattes.

Dessverre opplever mange mennesker livet med kamp-eller-flight-systemet konstant aktivert. For disse individene oppstår den fysiologiske reaksjonen uavhengig av om noe faktisk utløser den eller ikke. Dette er vanskelig, siden kamp-eller-flukt-responsen er ganske anstrengende for kroppen. Et av symptomene som mange klager over er svake ben, eller "gelébein".

Med jelly legs, kan stående føles uvanlig og kan være ledsaget av svimmelhet eller balanseproblemer. Svimmelheten og/eller balanseproblemene kan være relatert til den iboende svakheten i bena eller være et tilleggssymptom på den generelle angsten.

Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (10)

Hvordan forhindrer jeg at bena mine rister når jeg trener?

Hvis du opplever skjelvinger i bena etter treningsøkter, prøv å øke væskeinntaket ved å drikke drikker som inneholder elektrolytter og sukker i lave doser for å holde musklene hydrerte og forsynt med næringsstoffene som trengs for å holde musklene i gang. BufretLignende.

Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (11)

Hvorfor rister bena mye når jeg trener?

Jo mer anstrengende aktiviteten er, jo flere motoriske enheter trengs for å fullføre oppgaven. Ettersom øvelsen blir mer slitsom mot slu*tten av treningen, må flere muskelfibre tre inn for å ta plassen til de andre utarmede motorenhetene. Det er her ristingen og skjelvingen spiller inn.

Jeg vet du har følt det før – den følelsen når du er inne i de siste sekundene av en planke eller det siste settet med en hard treningsøkt og du prøver å knirke ut de siste par repetisjonene. Plutselig kjenner du at musklene begynner å skjelve og riste, og du er ikke sikker på om du kan fullføre det du har startet. Du lurer på deg selv, hvorfor skjelver jeg slik, og hva kan jeg gjøre for å unngå at det skjer?

For fullt ut å forstå hvorfor kroppen din reagerer på denne måten når du presser deg utenfor komfortsonen din, må du tenke utover den fysiske treningen og musklene selv. Hjernen forblir den øverstkommanderende for kroppen og vil diktere hvordan man best kan utføre den oppgaven som blir kastet.

Når du gjør noen form for trening, må hjernen først sende et signal gjennom nervesystemet for å rekruttere muskelfibrene som trengs for å fullføre aktiviteten. Du har kanskje hørt om "muskelaktivering" som en del av en oppvarming før du trener tyngre eller mer intens. Hvis planen din er å gjøre knebøy i treningsøkten, vil du sannsynligvis gjøre øvelser på lavere nivå, for eksempel glute bridges eller hamstring curls, for å starte prosessen med å rekruttere muskelmotoriske enheter.

Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (12)

Bør jeg slu*tte å løfte hvis bena skjelver?

"Når du merker at musklene rister under en treningsøkt, er det best å trekke seg tilbake," sier McFaden. "Gå videre til en annen muskelgruppe og få litt vann. Ristingen kan også føre til skade, så du må virkelig være oppmerksom og lytte til kroppen din.»

Å oppleve skjelvede muskler under en treningsøkt er typisk sett på som et hedersmerke for en godt utført treningsøkt eller som et tegn på å bygge styrke. Men risting kan også bety at du har gått for langt.

Å legge merke til kroppens respons på en bestemt øvelse, spesielt hvis du er nybegynner, hjelper deg å holde deg i harmoni med din fysiske form og gjøre justeringer i farten.

La oss dykke ned i de seks vanligste årsakene til at musklene dine kan skjelve, fra en HIIT-trening til en tredemølleløping, og hva du bør gjøre som svar.

Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (13)

Hvorfor føles beina skjelve og svake?

Folk vil ofte oppleve skjelvende eller svake ben når de håndterer vaskulære problemer i benet, som dyp venetrombose eller blodpropp. Blodpropper er svært alvorlige hvis de ikke behandles fordi de kan bryte ut i blodet og reise til en arterie i lungene, og blokkere blodstrømmen.

Har du noen gang hørt uttrykket "å bli svak i knærne?" Det refererer vanligvis kroppens reaksjon til en spennende eller nervøs situasjon. Sannheten er at bensvakhet kan være veldig vanlig. Forskning viser at 12 prosent av voksne faktisk opplever ustøe ben uten grunn; det er bare noe som noen ganger kan skje. Det kan være så enkelt som du kanskje trenger å forbedre treningsrutinen din for å styrke benmusklene. Det er noen helt vanlige og ikke-bekymrende årsaker, som leggkramper eller leggbetennelse forårsaket av stramme muskler. Vanligvis betyr det at du kan ha trent uten skikkelig oppvarming eller nedkjøling, og du trenger å hydrere mer. Selv psykologiske tilstander som stress kan forårsake en tung, trøtt benfølelse på grunn av hvordan stress påvirker musklene dine.

Imidlertid kan den plutselige utbruddet av tilbakevendende bensvakhet eller intens smerte med svake eller skjelvende ben være et tegn på et større problem som krever legehjelp.

Kontakt National Spine and Pain Centers for å avtale en avtale med en tilknyttet smertespesialist i dag.

Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (14)

Forsvinner beinristingen?

I noen tilfeller krever ikke benristing behandling i det hele tatt fordi det ganske enkelt er midlertidig og vil gå over av seg selv. Hvis en person har utviklet beinristing på grunn av en spesifikk helsetilstand, vil den underliggende sykdommen bli behandlet, og ristingen vil sannsynligvis bli bedre på grunn av det.

Når ett eller begge bena dine rister, blir det vanligvis referert til som en skjelving. Dette er en ufrivillig muskelsammentrekning, noe som betyr at du ikke har kontroll over beinbevegelsen.

Benskjelvinger kan oppstå av mange årsaker og er ikke alltid en grunn til bekymring. Det er imidlertid noen tilstander som forårsaker benristing og kan berettige et besøk hos helsepersonell. Les videre for å lære mer om hva som kan få bena til å riste.

Skjelving er ufrivillige bevegelser som skjer i forutsigbare mønstre. Hvis du har et beinskjelving, vil du legge merke til pulser eller spasmer i muskelen som vanligvis varer bare noen få minutter. I noen tilfeller blir skjelvingene kroniske, noe som kan indikere et underliggende helseproblem.

Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (15)

Hvordan slapper jeg av bena etter knebøy?

Hvil og restituer deg. Noe R&R er også bra. Påfør varme (forsiktig). Hvis musklene fortsatt verker etter 48 timer, prøv varme. Få en massasje. Det kan lindre muskelspenninger, øke blodstrømmen og øke bevegelsesområdet i leddene dine, sier Rulon. Ta en anti-inflammatorisk.

Hvis gårsdagens trening får musklene til å skrike i dag, ta det som et godt tegn. Du har mest sannsynlig "delayed onset muscle soreness" (DOMS), som betyr at du har jobbet hardt nok til å lage små rifter i muskelfibrene dine.

Det kan skje når du øker treningsintensiteten, frekvensen eller lengden, eller når du prøver en ny aktivitet. Etter hvert som musklene dine helbredes, blir de større og sterkere, og baner vei til neste treningsnivå.

DOMS starter vanligvis 12 til 24 timer etter en tøff treningsøkt og topper mellom 24 og 72 timer. Sårheten vil forsvinne i løpet av noen dager. I mellomtiden kan disse triksene bidra til å lindre smerten. Når dette skjer, kan det være på tide å trappe ned intensiteten eller si opp.

Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (16)

Relaterte artikler:

  1. Hvordan slu*tte å riste armer etter trening
  2. Slik stopper du muskelristing etter trening
  3. Slik forhindrer du at bena gjør vondt etter trening
  4. Hvordan massere bena etter trening
  5. Hvordan slu*tte å kaste opp mens du trener
  6. Hvordan stoppe ansiktet ditt fra å være rødt etter trening
Hvordan stoppe bena fra å riste etter trening (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 5407

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.